SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM PROIZVODIMA

OGLAŠAVANJE NA PORTALIMA

OGLAŠAVANJE NA INTERNETU

SAZNAJTE VIŠE O PORTALIMA I OGLAŠAVANJU

SAZNAJTE VIŠE O CIJENAMA NAŠIH PROIZVODA

UČINKOVITO OGLAŠAVANJE

PRODAJA NEKRETNINE OGLAŠAVANJEM INTERNETOM

RJEČNIK INTERNET POJMOVA

Oglašavanje na internetu velika prilika za poduzetnike


Oglašavanje na internetu

Kako iskoristiti skrivene potencijale interneta za unapređenje vlastitog poslovanja ?
Koje su prednosti internetskog marketinga u odnosu na druge oblike marketinga ?

 

Dvosmjerna komunikacija, mogućnost ciljanja zainteresirane skupine, niski troškovi i brz povrat investicije samo su neke od prednosti internetskog marketinga. Internet je postao nezaobilazan u poslovanju, koristi se kao komunikacijski, prodajni i oglasni kanal. Internet je mjesto susreta ponude i potražnje, odnosno tržište.


Troškovi marketinške kampanje na internetu višestruko su manji od bilo koje druge vrste, nazovimo ga tako, klasičnog marketinga. Cijena prikazivanja vašeg oglasa ako se osobno obratite bilo kojem malo bolje posjećenijem portalu može biti i do 0,10 kuna pa i više, kod nas je taj iznos i to 5 puta manji na istom tom portalu. Ne samo to, mi ujedno i nudimo mogućnosti besplatnog prikazivanja vašeg oglasa, plaćate samo onda kada zaista netko od zainteresirani klijenata/kupaca klikne na vaš oglas kako bih ga preusmjerili na vašu web stranicu gdje može saznati više o vašim proizvodima/uslugama, ili kako bih mogao stupiti u kontakt sa vama. Ako ste ipak odabrali neki drugi tip oglašavanja kao časopis ili tv, vaši troškovi će biti enormni. No nije niti sve u novcu, pa bismo se ovdje osvrnuli i na druge aspekte prednosti internetskog online marketinga i oglašavanja.

 

Kao prvo i osnovno bih napomenuli da je vaše oglašavanje na internetu multimedijalno! Što to znači ?

To znači da imate mogućnost vaše usluge/proizvode prikazivati kroz inovativan digitalan način, ujedno vaš oglas može izgledati kao slika(banner) na kojem je vaš proizvod/usluga sa tekstualnim opisom i linkom na vašu web stranicu, kako bih potencijalni klijent/kupac mogao više saznati o vašem proizvodu/usluzi ili odmah stupiti u kontakt sa vama kako bih ste dogovorili prodaju. Slika govori više od tisuću riječi!

 

Pa ne znam, slabo se ja razumijem u to sve, a jeli to jedini način kako mogu prikazivati svoje oglase ?

Naravno da nije! Nudimo mogućnost prikazivanja vaših oglasa i animiranom slikom (bannerom). Što to znači? To znači da u tom banneru imate mogućnost postaviti i do 4 različitih slika vaših usluga ili proizvoda, inovativno prikazivanje ujedno znači kada se vaš oglas prikazuje potencijalnom kupcu, ono se giba i kreće, na taj način privlači pozornost. Nadalje uz slike svojih proizvoda i usluga možete staviti kratke tekstove, opise, ili cijene, naravno i link koji će zainteresiranu osobu proslijediti na vašu web stranicu kako bih dobila više informacija o vašim proizvodima/uslugama ili kako bih mogla odmah stupiti u kontakt sa vama.

 

Ne zvuči loše taj animirani način online oglašavanja, ali ja sam inače svoje proizvode i usluge uvijek oglašavao putem video reklamnih spotova na tv-u! U tom slučaju mi ne možete ništa ponuditi ?

Možemo! Mi imamo rješenje za sve, u tom slučaju vam možemo ponuditi naš video oglas. Oglas koji se sastoji od reklamnog spota naravno sa zvukom! Nije to sve, ujedno vam možemo ponuditi da na početku prikazivanja vašeg reklamnog spota da postavite sliku vašeg proizvoda/usluge sa tekstom koji bi privukao potencijalnog kupca da pogleda vašu reklamu, a na kraju videa možete postaviti završnu poruku, to može biti slika(banner) sa vašim kontakt podacima ili slikom vašeg proizvoda/usluge! Naravno nije to sve ujedno možete i postaviti svoj link koji će klikom (pritiskom lijeve tipke miša iznad vašeg oglas) preusmjeriti vašeg potencijalnog kupca na web stranicu vaše tvrtke kako bih mogao stupiti u kontakt sa vama ili možda saznati više o vašim uslugama proizvodima. Samo bih napomenuli da se u slikovnom animiranom i video oglasu dodatne mogućnosti kao postavljanje teksta linka ili dodatne slike ne naplaćuju.

 

Zvuči ok, ali niste me još uvjerili! Ali koliko bi me onda koštalo da prikazujem svoj reklamni spot u trajanju od 18 sekundi? Zasigurno mnogo ?

Zasigurno ništa!

 

Kako ništa kažete, ne razumijem! Kako to mislite ?

Vrlo jednostavno, mi nismo televizija, mi ne naplaćujemo po sekundi, naš princip je drugačiji! Ujedno je to jedan od iznimnih prednosti online oglašavanja, niski troškovi! Mi ne naplaćujemo vrijeme trajanja vašeg oglas, mi naplaćujemo samo onda kada se vaš oglas prikaže ili kada netko klikne na njega, što je naspram tv oglašavanja velika prednost, a da ne spominjemo cjenovnu razliku koja je ogromna!

 

Samo malo! To znači da nije bitno koliko moj reklamni spot traje, plaćam uvijek isto ?

Da, upravo tako! Vaš video oglas ili ti reklamni spot može trajati 18 sekundi 28 ili 38 sekundi nama to ne igra ulogu, kod nas nema dodatnih troškova, plaćate samo kada netko klikne na vaš oglas ili kada se prikaže vaš oglas ovisno o vašoj želji i potrebi!

 

Pa to znači da moj reklamni spot može trajati dvije minute i da ću platiti isto neovisno o dužini spota ako sam dobro shvatio ?

Da! Vaš reklamni spot može trajati i do 10 minuta, vi ne plaćate ništa dodatno, naravno da su takvi reklamni oglasi vrlo rijetki te imaju čak u pojedinim situacijama negativan utjecaj na osobe, zato uvijek našim klijentima savjetujemo da vaš reklamni spot ne traje duže od 60 sekundi za kvalitetno prenošenje određene poruke gledaocu.

 

Pomalo ste probudili u meni interes za online oglašavanje! Jeli mi možete još više reći o vaši proizvodima ?

Naravno! Nudimo tri različita proizvoda, kao što smo već napomenuli! To su: slikovni oglas (banner); animirani prikazni oglas (pokretni banner); i video oglas (reklamni spot). Sva tri proizvoda se naplaćuju po sistemu CPK - cijena po kliku, ili CPP cijena po prikazu, što ukratko znači CPK - plaćate tek onda kada vam dovedemo zainteresiranog potencijalnog kupca/klijenta, ili CPP - plaćate samo onda kada prikažemo vaš oglas zainteresiranom potencijalnom klijentu/kupcu.

 

Oglašavanje na internetu putem:

Veličina oglasnih površina su sljedeće:

Slikovni oglas: 468x60 | 728x90 | 250x250 | 200x200 | 336x280 | 300x250 | 120x600 | 160x600 (sve veličine su izražene u pikselima).

Animirani prikazni oglas: 468x60 | 728x90 | 300x250 | 336x280 | 160x600 | 120x600 (sve veličine su izražene u pikselima).

Video oglas: 300x250 | 336x280 (sve veličine su izražene u pikselima).

Detaljne informacije o vrstama oglasa njihovom izgledu karakteristikama cijenama i mjestu gdje su postavljeni na pojedinim portalima (web stranicama) možete saznati klikom na ovaj link.

 

Zbilja sam nov na području online oglašavanja! Dali ja mogu kombinirati da se prikazuje primjera jedan video oglas i jedan slikovni oglas ?

Naravno, možete kombinirati sve unakrsno, i ne samo to, nego možete za svaki proizvod i uslugu izraditi posebne oglase koje će se posebno oglašavati jedna neovisna od drugom ako vi to želite! Na više lokacija na različitim mjestima i sve bez ikakvih dodatnih troškova.

 

Pa ne znam, zanimljivo to sve je, ali me zanima koje primjera prednosti ću još imati online oglašavanjem koje na primjer oglašavanjem na tv-u neću imati ?

Prednost online oglašavanja su brojne, na internetu imate mogućnost oglašavati se određenoj dobnoj skupini osoba(npr. vaša ciljana dob korisnika vaših usluga/proizvoda je između 18-45 i njima se želim oglašavati) ili kažete moj proizvod koristi samo ženska populacija, pa zašto bi ste onda trošili enormna sredstva na oglašavanju muškoj i ženskoj populaciji, kada se možete izravno obratiti samo ženskoj populaciji.

Još jedna prednost online oglašavanja je mogućnost oglašavanja na više portala od jedanput, primjera vi prodajete proizvod koji je namijenjen za automobile, naravno da će te se u tom slučaju oglašavati tamo gdje su zainteresirane skupine potencijalnih kupaca za proizvode vezane uz automobile, kao što su portali o kupnji i prodaji automobila, ili portali o tuningu automobila, ili čak dijelovi portala gdje se priča samo o automobilima, kao što su forumi, news portali i drugo.

 

Zaista je ovo prednost koje tradicionalnim načinom oglašavanja nemam! A što ako ja izvozim svoje proizvode/usluge, dali nam u tom slučaju možete nešto ponuditi ?

Vaše online oglašavanje ne prestaje unutar Hrvatskih granica, imate hotel i zanimaju vas strani gosti primjera gosti iz Austrije ili Njemačke, nikakav problem! Imate mogućnost internacionalnog oglašavanja, vaš oglas će se prikazivati na portalima kojima je glavna tema odmor, ljetovanje, putovanje, hoteli, apartmani i drugo, portali na kojima dolaze milijuni Austrijanaca i Nijemaca u potrazi za idealnu lokaciju gdje mogu provesti svoj godišnji odmor. U tom trenutku im se pojavi baš vaš slikovni animirani ili video oglas, tada vam se upravo ukazuje prilika da ugostite nove goste u svom hotelu. Nema ograničenja nema dodatnih troškova, ujedno se možete oglašavati unutar Hrvatske ili čak unutar cijele europe ili na različitim lokacijama istovremeno.

 

Ovo nisam znao! Pa to je zbilja odlično, ali što ako ja primjera ne izvozim i meni internacionalno tržište ne zanima? Pa mi smo mala tvrtka iz Vukovara, i prodajemo samo lokalnim klijentima naše proizvode za nas se ne isplati online oglašavati !

Nema problema! Mi smo fleksibilna tvrtka i nudimo rješenje za sve klijente. Vama onda upravo možemo ponudit oglašavanje i prikazivanje vaših oglasa osobama koji dolaze samo iz grada Vukovara.

 

Pa zvuči bolje ali nije samo sami grad vukovara naše tržište nego i okolica, dali se mogu malo šire oglašavati od samog grada vukovara ?

Naravno! Nije vam dovoljno samo unutar grada? Nema problema, vaš oglas će se prikazivati gradu Vukovaru i okolici od 20 ili 30 kilometara po vašoj želji bez dodatnih troškova!

 

Sad već zvuči bolje! Naše tržište je i Osijek, dali nam možete i tamo prikazivati naše oglase ?

Naravno. Naši marketing stručnjaci vam mogu kreirati vašu kampanju da se vaši oglasi prikazuju zasebno po pojedinim županijama ili gradovima bez ograničenja ili dodatnih troškova. Ujedno se vaši oglasi mogu prikazivati u gradu i okolici Vukovara i gradu Osijeka, istodobno vam možemo i prikazivati vaše oglase na području Slavonskog broda ili čak manjih gradova primjera Ilok, ili bilo koji drugi grad u Hrvatskoj Split, Rijeka, Dubrovnik itd...! Cezais - marketing rješenja, mi imamo rješenje za svakog klijenta, mi svakom klijentu individualno pristupamo i za njega tražimo najbolje i naj efikasnije rješenje online oglašavanja.

 

Sada sam zbilja već pomalo postao znatiželjan! Ali i dalje sam skeptičan što se tiče online oglašavanja! Dali se naši oglasi neće neprekidno prikazivati istim osobama koji možda ne ukazuju interes za naše usluge ili proizvode? Pa zar mi u tom trenutku plaćamo prikazivanje naših oglasa neprekidno osobama koji su naš oglas već vidjeli 1000 puta ali ne ukazuju potrebu ili želju sa istim !

Nema problema, naši marketing stručnjaci će u vašoj marketinškoj kampanji namjestiti da se vaši oglasi prikazuju samo 10 ili 20 puta jednoj te istoj osobi u jednom danu u jednom tjednu ili u jednom mjesecu, tako da nema rasipanja i velikog uzaludnog trošenja vašeg marketinškog budžeta. Ili ako vam je draže možete preći i na PPK kampanju! U tom slučaju se ne naplaćuje prikazivanje vašeg oglasa, naplaćuje se tek onda kada zainteresirani potencijalni kupac/klijent klikne na vaš oglas kako bi bio preusmjeren na vašu web stranicu gdje bih mogao stupiti u kontakt sa vama ili saznati nešto više o vašim proizvodima/uslugama.

 

Zaista, pa ovo već zvuči zanimljivo? Ali kako će te prikazivati moje oglase kada su moji potencijalni kupci osobe koje su u radnom odnosu, i u periodu od 7:00 do 15:00 provedu vrijeme na poslu bez pristupa računalu i internetu, pa zar ja onda bacam novac na oglašavanje uzaludno kada naši klijenti u to vrijeme nisu prisutni na internetu ?

Hmmm, dobro pitanje! Ali ne i neki problem za nas, Cezais - marketing rješenja imaju rješenje za sve potrebe klijenata, pa čak i za ove potrebe! Nema problema kažemo vam, garantirano ciljano i efikasno oglašavanje bez dodatnih troškova i velikog rasipanja. Naši marketing stručnjaci će u vašem slučaju vašu kampanju tako organizirati da se vaši oglasi prikazuju vašoj ciljanoj publici tek u periodu između 15:00 i 22:00, bez ikakvih dodatnih troškova naravno.

 

Odlično! Ovo je zbilja super, ali sam se sjetio nečega, većina naših klijenata/kupaca u periodu između 19:30 - 20:00 prati dnevnik na tv-u, pa dali bi se moglo urediti da se u tom periodu ne prikazuju naši oglasi kako ne bismo trošili uzaludno novac na oglašavanje kad je velika većina naši potencijalnih klijenata u to vrijeme zauzeto gledanjem dnevnika.

Naravno! Naši marketing stručnjaci mogu individualno po vašim željama programirati vašu marketinšku kampanju da se vaši oglasi prikazuju onda kada vi to želite, to može biti vrijeme između 15:00 do 19:30 pa u nastavku dana tamo navečer između 20:00 i 22:00, nikakav problem, bez ikakvih dodatnih troškova i rasipanja vašeg marketinškog budžeta.

 

Zbilja ste me uvjerili, pa vi imate rješenje za skoro sve moje potrebe, ali vjerujem da za ovo nemate! Što ako mi želimo da se naši oglasi prikazuju u tom vremenskom periodu kojem smo malo prije pričali ali samo od ponedjeljka do petka, a subotom i nedjeljom želimo da se naši oglasi neprekidno tokom cijelog dana prikazuju ?

U tom slučaju ćemo vas morati razočarati, jer i za ovaj problem imamo rješenje! Zahtjevno? Nimalo!!! Naravno da vam i tu želju možemo ispuniti, i to naravno bez ikakvih dodatnih troškova! Mi smo vrlo fleksibilni, vašu marketinšku kampanju možete prikazivati u bilo koje vrijeme tokom dana i u bilo kojem danu tokom tjedna.

 

Razmislio sam i došao sam do odluke, od danas ću se online oglašavati! Ali me zanima samo još jedna stvar, kako da ja znam koliko su puta prikazani moji oglasi i kako da znam koliko je tu zapravo došlo potencijalnih kupaca koji su bili zainteresirani za naše usluge/proizvode ?

Svakom našem klijentu pri završetku mjeseca isporučujemo detaljno izvješće sa svim relevantnim podacima vaše marketinške kampanje, kao na primjer broj pojavljivanja vašeg oglasa, broj klikova, broj pojavljivanja u određenom danu ili ukupni trošak ostvaren za oglašavanje i druge podatke! Naravno vi će te u tom slučaju najbolje znati dali se vaša online marketinška kampanja isplatila na osnovu odaziva i kontaktiranja vaših budućih klijenata/kupaca.

 

Ovo je zaista fascinantno, ovaj razgovor mi je otvorio oči, puno toga nisam znao, ali sada mi je sve jasno! Uvjerili ste me da se po prvi puta online oglašavam, a najviše mi se svidjelo što ću odmah ubrzo znati dali će se meni isplatiti online oglašavati ili ne, ali sudeći po svemu ovo bi se moglo i te kako isplatiti! Dali vas samo još mogu zamoliti malo da mi kažete nešto o vašoj tvrtki Cezais ?

Naravno da možete!

Iako nudimo sasvim nove pakete usluga na ovim prostorima, nismo početnici u ovom poslu. Iza nas je veliko iskustvo u radu sa informacijskim tehnologijama.

Nakon dugogodišnjeg rada u oblasti programiranja, izrade Internet aplikacija, prezentacija i online oglašavanja, primijetili smo sve veću potrebu za online oglašavanjem kao načinom za osvajanje Internet tržišta i osnovali tim koji će se tome posvetiti. Na ovom projektu rade iskusne i visokoobrazovane osobe, stručnjaci iz IT inženjeringa i marketinga.

Naša misija je prilagođavanje potrebama svakog pojedinačnog klijenta, a nikako rutinsko odrađivanje i nalaženje univerzalnih rešenja. Trudimo se da pratimo trendove i da se stalno usavršavamo u ovoj oblasti, kako bismo svojim klijentima pružili najmodernije usluge i ispunili njihova očekivanja.

Mi smo ovlašteni oglašivač i kvalificirani partner internacionalne tvrtke google. Prva i trenutno jedina tvrtka u Hrvatskoj specijalizirana za multimedijalno oglašavanje na preko 100 Hrvatskih i na preko 5000 Europskih najposjećenijih portala.

Imamo iskustvo sa kompleksnim kampanjama, s jednakim uspjehom vodimo regionalne i internacionalne kampanje, a naši oglasi prikazuju se diljem Europe, od Hrvatske do Velike Britanije. Naš cilj je da su kampanje koje radimo za vas profitabilne, jer jedino tako ćete vi biti zadovoljni i biti će stvoreni uvjeti za dugoročnu suradnju između naših tvrtki. Mi vam zato nudimo transparentno oglašavanje kod kojeg ćete biti u mogućnosti pratiti uspjeh vaših online rezultata.

Cezais - marketing rješenja imaju rješenje za sve potrebe klijenata, uvjerite se sami! Ako imate još bilo kakvih pitanja nemojte se ustručavati!

 

Imam samo još jedno pitanje, kada možemo krenuti sa mojom online marketinškom kampanjom ?

Odmah istog trena možemo krenuti! Klikom na ovaj link biti će te preusmjereni na stranicu za kontaktiranje, ispunite sve svoje podatke i u zadnjem polju opišite sljedeće:

  • Vaše ciljeve online oglašavanja (Ciljevi mogu biti npr. povećanje broja posjetitelja na vašu web stranicu tvrtke ili, povećanje broja rezervacija koje će te ostvariti putem online oglašavanje ili slično, povećanje prodaje, povećanje broja klijenata itd.).

  • Na kojim lokacijama želite prikazivati vaše oglase? (Lokacije mogu biti npr. gradovi, područja oko gradova, županije ili čak države! Naravno i gradove, područja oko gradova i županije u drugim državama).

  • Dali ste se do sada ikada već online oglašavali? (Ako da, gdje točno, ili kako?).

  • Dali imate pristup svojim web stranicama) (Dali imate pristup izmjenama informacija na vašim web stranicama ili to netko drugi radi za vas ako da, tko? "Napomena: ako nemate web stranicu mi je možemo izraditi za vas!).

  • Koliki je okvirni mjesečni iznos koji želite uložiti u vaše online oglašavanje? (Npr. vaš mjesečni budžet može biti 5.000 kuna ili 50.000 kuna ili neki drugi iznos po vašoj želji).

  • Kako želite da se vaši usluge/proizvode oglašavaju? (Prikazivanje oglasa po CPP sistemu - cijena po prikazu, plaćate tek onda kada se vaš oglas prikaže; ili prikazivanje oglasa po CPK sistemu - cijena po kliku, plaćate tek onda kada netko klikne na vaš oglas).

  • Koliko dugo želite da traje vaša online marketinška kampanja, i kada biste htjeli započeti sa online oglašavanjem? (Npr. 1 mjesec, 3 mjeseca ili godinu dana, a započet želimo npr. 1.9.2010).

  • Što točno želite oglašavati? (Npr. proizvod, uslugu, posebne ponude itd.).

  • Koje populacija je vaše tržište? (Npr. Muškarci i žene između 18 i 40 godina!).

  • Koju vrstu oglasa želite prikazivati? (Npr. slikovni oglas, animirani ili video oglas).

 

Uglavnom navedite što više informacija o vama, vašim željama i potrebama kako bismo mogli za vas naći najbolje rješenje online oglašavanja.

 

 

Gdje ste rekli da vas mogu kontaktirati ?

Pošaljite nam vaš upit klikom na ovaj link.

Ili nas kontaktirajte putem naše online podrške.

 

Odlično vrlo sam zahvalan na svim informacijama, odmah ću vam poslati upit o mojim željama i potrebama, i mogu vam samo još ovo reći, upravo smo postali partneri.

 

Mi smo uvijek tu za vas. Imati će te priliku se sami uvjeriti u uspješnost naših marketinških kampanja. Mi za vas stvaramo profitabilan biznis kroz prvoklasan marketing, obratite nam se sa povjerenjem.

 

Cezais - marketing rješenja, Oglašavanje na internetu.

 

 


KOLIKO KOJA EUROPSKA ZEMLJA TROŠI NA ONLINE OGLAŠAVANJE

BROJ INTERNET KORISNIKA REPUBLIKE HRVATSKE U 2010

BROJ POPULACIJE I INTERNET KORISNIKA U SVIJETU

ONLINE OGLAŠAVANJE U 2010 POVEĆANJE ZA 93%

OGLAŠAVANJE NA INTERNETU VELIKA PRILIKA ZA PODUZETNIKE

ZAŠTO SE OGLAŠAVATI NA INTERNETU? SAZNAJTE VIŠE!

OGLAŠAVANJE APARTMANA NA INTERNETU

INTERNACIONALNO OGLAŠAVANJE NA INTERNETU

Tweet